Porkkanakakku-energiapallot
Energiapallot eli bliss balls
‘‘Maistuu ihan piparkakkutaikinalta!’’. Nämä sanat tulivat vegeskeptikko-veljeni suusta. Jes. Jos nämä porkkanakakku-energiapallerot uppoavat ehkä vaikempaan mahdolliseen yleisöön, perheelleni, maistuu ne taatusti muillekin.
Näillä palleroilla on herkuteltu niin hiihtolenkin lomassa kuin ennen rinteeseen suuntaamista. Paljon ravinteikasta energiaa tiiviissä paketissa. Eli ihan täydellistä välipalaa jos minulta kysytään.
Näiden palleroiden tekoon tarvitset tehokkaan monitoimikoneen, jotta massasta tulee varmasti tasaista. Monitoimikoneella porkkanakin hienontuu muiden raaka-aineiden mukana. En osannut päättää saksanpähkinöiden ja pekaanipähkinöiden välillä, joten laitoin molempia. Voit hyvin käyttää vain jompaa kumpaa desin verran.
Ainekset:
Porkkanakakku-energiapallot
(noin 17 palleroa)
2 dl cashewpähkinä
½ dl saksanpähkinä
½ dl pekaanipähkinä
1 porkkana
10 taatelia
1 dl kookoshiutale
1 tl kaneli
¼ tl neilikka
Viimeistelyyn
kookoshiutaleita
Ohje:
Hienonna pähkinät monitoimikoneessa. Lisää kuorittu ja pienemmäksi pilkottu porkkana. Hienonna. Lisää sekaan taateli, kookoshiutaleet sekä kanteli ja neilikka. Hienonna kunnes massasta tulee melko tasaista. Pyörittele käsien välissä palleroiksi ja viimeistele pyöräyttämällä kookoshiutaleissa.
Pallerot säilyvät useamman päivän jääkaapissa tiiviissä rasiassa, mutta voit myös pakastaa ne ja napsia sieltä välipalanälän yllättäessä.