Vihreä kuula -juustokakku

Vaniljainen ja päärynäinen juustokakku paistettuna

Ei ehkä kaikkien kuppi teetä, mutta jos vihreät kuulat on sun juttu niin on myös tämä kakkukin!

Taivaallisen vaniljainen ja päärynäinen, eikä yhtään liian makea. Tähän kasvipohjaiseen juustokakkuun löytyy ainekset ihan tavallisesta kaupasta eikä hyytymistäkään tarvitse jännittää, sillä kakku paistetaan uunissa.

Huom! Kakku pitää leipoa edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään ja se koristellaan vasta juuri ennen tarjoilua.

kale away vihreä kuula juustokakku
kale away vihreä kuula juustokakku
kale away vihreä kuula juustokakku

Näin valmistat täydellisen juustokakun

Pohja Digestivekeksit ovat kasvipohjaisia, ne ja tuovat ihanan rukiisen maun, mutta piparit toimisivat myös yhtä hyvin jouluksi. Vaihtamalla keksit gluteenittomaan saat kakusta gluteenittoman.

Täyte Alpron vaniljainen Greek-style jogurtti tuo täytteeseen ihanan vaniljaisen maun ja koska kakku paistetaan uunissa, ei hyytymistä tarvitse jännittää.

Variaatiot Vihreät kuulat voi vaihtaa muun värisiin ja makuisiin Fazerin kuuliin, mikäli vihreät kuulat ei ole suosikkisi.

kale away vihreä kuula juustokakku

Ainekset:

Vihreä kuula juustokakku

(noin 10 hengelle)

  • 200g vegaanisia kaurakeksejä (Kantolan kaurakeksi tai digestive)

  • 75g vegaanista margariinia (Keiju 3öljyä)

  • pieni päärynä

  • 600g Alpro vanilja greek style -rahkaa

  • 2 rkl sitruunan mehua

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 rkl perunajauhoja

  • 1 dl tomusokeria

Viimeistelyyn:

  • vihreitä kuulia


Ohje:

Huom! Kakku kannattaa leipoa edellisenä päivänä jääkaappiin tekeytymään ja koristella vasta juuri ennen tarjoilua. :)

1 Murskaa keksit monitoimikoneessa tai kaulimella sulkemalla keksit ensin tiiviiseen pussiin, joka on kääritty keittiöpyyhkeen ympärille. Sulata margariini ja sekoita keksien joukkoon.

2 Vuoraa pieni (18cm halkaisija) irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele keksimuru vuoan pohjalle ja reunoille. Paista keksipohjaa 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 10 minuuttia.

3 Valmista juustokakkutäyte sekoittamalla vaniljarahka, sitruunan mehu sekä vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon myös perunajauho ja tomusokeri. (Onnistuu myös ilman siivilää, sekoita vain mahdolliset paukut huolellisesti pois).

4 Ripottele esipaistetun pohjan päälle kuorittu ja pieneksi pilkottu pieni tai puolikas päärynä (älä käytä kaikkea päärynää jos näyttää siltä että päärynää on liikaa, mieluummin liian vähän kuin paljon jotta keksipohja ei jää märäksi)

5 Kaada juustokakkutäyte keksipohjan päälle ja paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin.

6 Koristele kakku ennen tarjoilua vihreillä kuulilla.


Vinkki 1 Kakusta saa gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia keksejä.

Vinkki 2 Uskoisin että soijarahkan voi vaihtaa Oddlygoodin Bake & Dessert -kaurarahkaan, jolloin kakusta tulee soijaton.


Lähetä resepti sille joka on hulluna vihreisiin kuuliin! 🟢

Edellinen
Edellinen

Soijabolognese

Seuraava
Seuraava

Chai latte (sokeriton, maidoton)