Lämpimät leivät chimichurrilla
Mehevät lämpimät voileivät tulisen makealla chimichurrilla
Taivaalliset lämppärit syntyy argentiinalaisesta chimichurrista, baby pinaatista sekä vegejuustosta. Ensin valmistetaan tulisen makea chimichurri, jonka tulisuutta voit säädellä itse lisäämällä tai vähentämällä jalapenojen määrää. Käytin tässä reseptissä nimenomaan pikkelöityjä jalapenoja, jotka tuovat mukavan potkun rasvaiselle juustolle. Baby pinaatti tuo leipiin lehtivihreää ja vegejuusto suolaisuutta ja rasvaisuutta.
Paras lopputulos syntyy voileipägrillissä, mutta uunissakin lämppäreistä tulee mainioita!
Resepti on toteutettu alunperin Nursihh kanssa
Lämpimät leivät chimichurrilla
(4:lle)
8 siivua hyvää paahtoleipää (esim. Fazerin hapanjuureen leivottu)
vegaanista juustoa (1-2 siivua per leipä)
tuoretta baby pinaattia
Chimichurri:
½ nippu korianteria
½ nippu lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
pikkelöityjä jalapenoja (riippuen siitä kuinka tulista haluat)
½ punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
yhden limen mehu
rouhaisu suolaa
Ohje:
Aloita valmistamalla chimichurri silppuamalla yrtit, kuutioi puolet punasipulista, lisää pilkotut valkosipulinkynnet, jalapenot ja mausta oliiviöljyllä, vaahterasiirappilla, limen mehulla ja suolalla.
Nosta yhdelle leivälle lusikallinen chimichurria ja baby pinaattia sekä 1-2 viipaletta vegejuustoa. Nosta toinen leipä kanneksi. Paahda voileipägrillissä tai uunissa 200 asteessa 8 minuuttia, kääntäen voileipiä paiston puolivälissä. Nauti!
Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @kaleaway #kaleaway, niin näen julkaisusi! :)