Lämpimät leivät omenalla, tofulla ja karamellisoidulla sipulilla
Nämä lämppärit lämmittävät niin sydämen kuin mielen. Karamellisoitu sipuli, hapan omena, juureen leivottu paahtoleipä, rucola, täyteläinen tofu ja vegaaninen cheddartuorejuusto solmivat herkullisen makujen liiton. Idean sain Hannalta, jonka herkulliset omena-sipulitoastit olivat mukana 100 Parasta-e-reseptikirjassamme. Toastit keikkuivat pitkään mielessäni. Onnekseni jääkaapistani täytyi tuhota vegaaninen cheddartuorejuusto, jonka keksin upottaa näihin toasteihin. Ja onneksi keksin, sillä jestas näistä tuli hyviä! Suolaisen makeita ja niin koukuttavia.
Nappaa tästä resepti talteen, mikäli kaipailet nopeaa lounasta tai astetta herkullisempaa iltapalaa.
Ainekset:
Lämpimät leivät omenalla ja karamellisoidulla sipulilla
4 siivua hapanjuuripaahtoleipää (Fazer)
2 pientä kotimaista omenaa
dijon sinappia
puolet tofusta
vegaanista cheddarlevitettä (Violife)
rucolaa
rypsiöljyä
Karamellisoitu sipuli
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
Ohje:
Paahda leipiä kuumalla pannulla öljyssä kunnes se ruskistuvat. Siivuta sillä aikaa omenat ja tofu. Kun leivät ovat ruskistuneet siirrä ne syrjään.
Valmista karamellisoitu sipuli lisäämällä siivutettu sipuli öljyn, vaahterasiirapin ja suolan kera pannulle. Kuullota kunnes sipuli pehmenee. Lisää sekaan myös siivutettu tofu ja paistele kunnes tofukin saa väriä.
Voitele toinen puoli leivästä cheddar tuorejuustolla ja toinen dijon sinapilla. Täytä omenasiivuilla, tofulla, karamellisoidulla sipulilla ja rucolalla. Nauti!
Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)