Pumpkin spice cinnamon rolls eli kurpitsapullat

Kurpitsalla täytetyt pullat

Lokakuussa on aihetta juhlaan, ensin vietetään mun synttäreitä ja heti perään juhlistetaan korvapuustipäivää, cinnamon roll daytä tai kanelbulle dagenia - siispä laitan jakoon aivan laittoman taivaallisen, pehmeän mausteisen pumpkin spice kurpitsapullan reseptin.

Vein tätä kaverille tuomiseksi ja hänen kolmivuotias kysyi että äiti tältäkö maistuu kurpitsa. 🫠 Maistuisipa! 😂 Ei siis ihan, mutta kurpitsa tekee pullasta äärimmäisen pehmeää ja täytteen fariinisokeri ja margariini karamellisoituu ihanasti ja hurmaa makeudellaan. Kuulemma 10/10 pulla! 🧡

kale away pumpkin spice cinnamon rolls kurpitsapulla
kale away pumpkin spice cinnamon rolls kurpitsapulla
kale away pumpkin spice cinnamon rolls kurpitsapulla

Kuinka pullataikinasta saa pehmeää?

1 leivo pulla veteen

Kyllä! Veteen! Unohda siis lehmänmaito ja kauramaito - vesi on paras.

2 skippaa kananmuna

Kananmuna kovettaa ja kuivattaa suotta taikinaa. Unohda siis kananmuna.

3 rasvaksi Keiju 3öljyä tai rypsiöljy

Muista lisätä taikinaan suola (sitä ei rypsiöljyssä ole) ja hyvässä taikinassa on aina pieni suola. Riippumatta siitä kumpaa käytän, on määrä sama eli 3/4 dl.

4 vehnäjauhoja vain sen verran että taikina irtoaa kulhon reunoilta

Mitä vähemmän jauhoja sen pehmeämpi taikina. Samalla se on myös vaikeammin muovailtavissa jos taikina jää liian löysäksi, oikea määrä löytyy tunnustelemalla.

kale away pumpkin spice cinnamon rolls kurpitsapulla

Ainekset:

Pumpkin spice cinnamon rolls eli kurpitsapullat

Pullataikina:

  • 2 ½ dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • 1 rkl kardemummaa

  • ½ tl suolaa

  • 1 pss kuivahiivaa

  • n. 6 - 8 dl vehnäjauhoja

  • ¾ dl rypsiöljyä tai Keiju 3öljyä margariinia sulatettuna

Väliin:

  • Kurpitsasosetta (katso resepti alta)

  • Fariinisokeria

  • Margariinia

Viimeistelyyn:

  • kauramaitoa voiteluun

  • raesokeria

Kurpitsasose

  • 1 pieni kurpitsa (noin 6 dl kurpitsasosetta)

  • 1 tl kanelia

  • 1 tl inkivääriä

  • ½ tl neilikkaa


Ohje:

Pulla Lämmitä vesi mikrossa reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.

Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja. Lisää jauhoja nesteeseen pikkuhiljaa. Kun melkein kaikki jauhot on lisätty, lisää sekaan myös rypsiöljy. Lisää loput jauhot.

Vaivaa huolellisesti. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti pehmeää. Mitä vähemmän jauhoja, sen pehmeämpi taikina. Anna kohota tunti liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Sivele väliin kurpitsasosetta, ripottele fariinisokeria ja nostele tasaisesti margariini nokareita. Rullaa ja leikkaa kahdeksaan osaan. Asettele pullarullat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna kohota puoli tuntia.

Voitele kauramaidolla ja viimeistele raesokerilla. Paista 200C asteessa noin 20 minuuttia.

Kurpitsasose Halkaise kurpitsa ja poista siemenkota. Poista kuori. Pilko pieneksi ja keitä pehmeäksi. Valuta. Blendaa tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Pienestä kurpitsasta tuli noin 6 dl kurpitsasosetta. Mausta kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla.

Käytä pullan täytteenä tai puurossa.


Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @kaleaway niin näen julkaisusi! :)

Edellinen
Edellinen

Kanaton keitto

Seuraava
Seuraava

Tahini-vadelma browniet