Pumpkin spice cinnamon rolls eli kurpitsapullat
Kurpitsalla täytetyt pullat
Lokakuussa on aihetta juhlaan, ensin vietetään mun synttäreitä ja heti perään juhlistetaan korvapuustipäivää, cinnamon roll daytä tai kanelbulle dagenia - siispä laitan jakoon aivan laittoman taivaallisen, pehmeän mausteisen pumpkin spice kurpitsapullan reseptin.
Vein tätä kaverille tuomiseksi ja hänen kolmivuotias kysyi että äiti tältäkö maistuu kurpitsa. 🫠 Maistuisipa! 😂 Ei siis ihan, mutta kurpitsa tekee pullasta äärimmäisen pehmeää ja täytteen fariinisokeri ja margariini karamellisoituu ihanasti ja hurmaa makeudellaan. Kuulemma 10/10 pulla! 🧡
Kuinka pullataikinasta saa pehmeää?
1 leivo pulla veteen
Kyllä! Veteen! Unohda siis lehmänmaito ja kauramaito - vesi on paras.
2 skippaa kananmuna
Kananmuna kovettaa ja kuivattaa suotta taikinaa. Unohda siis kananmuna.
3 rasvaksi Keiju 3öljyä tai rypsiöljy
Muista lisätä taikinaan suola (sitä ei rypsiöljyssä ole) ja hyvässä taikinassa on aina pieni suola. Riippumatta siitä kumpaa käytän, on määrä sama eli 3/4 dl.
4 vehnäjauhoja vain sen verran että taikina irtoaa kulhon reunoilta
Mitä vähemmän jauhoja sen pehmeämpi taikina. Samalla se on myös vaikeammin muovailtavissa jos taikina jää liian löysäksi, oikea määrä löytyy tunnustelemalla.
Ainekset:
Pumpkin spice cinnamon rolls eli kurpitsapullat
Pullataikina:
2 ½ dl vettä
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
n. 6 - 8 dl vehnäjauhoja
¾ dl rypsiöljyä tai Keiju 3öljyä margariinia sulatettuna
Väliin:
Kurpitsasosetta (katso resepti alta)
Fariinisokeria
Margariinia
Viimeistelyyn:
kauramaitoa voiteluun
raesokeria
Kurpitsasose
1 pieni kurpitsa (noin 6 dl kurpitsasosetta)
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
½ tl neilikkaa
Ohje:
Pulla Lämmitä vesi mikrossa reilusti kädenlämpöistä kuumemmaksi. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoja. Lisää jauhoja nesteeseen pikkuhiljaa. Kun melkein kaikki jauhot on lisätty, lisää sekaan myös rypsiöljy. Lisää loput jauhot.
Vaivaa huolellisesti. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoista, mutta on silti pehmeää. Mitä vähemmän jauhoja, sen pehmeämpi taikina. Anna kohota tunti liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.
Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi. Sivele väliin kurpitsasosetta, ripottele fariinisokeria ja nostele tasaisesti margariini nokareita. Rullaa ja leikkaa kahdeksaan osaan. Asettele pullarullat leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna kohota puoli tuntia.
Voitele kauramaidolla ja viimeistele raesokerilla. Paista 200C asteessa noin 20 minuuttia.
Kurpitsasose Halkaise kurpitsa ja poista siemenkota. Poista kuori. Pilko pieneksi ja keitä pehmeäksi. Valuta. Blendaa tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella. Pienestä kurpitsasta tuli noin 6 dl kurpitsasosetta. Mausta kanelilla, inkiväärillä ja neilikalla.
Käytä pullan täytteenä tai puurossa.
Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @kaleaway niin näen julkaisusi! :)