Vegaaninen riisipuuro
Riisipuuro sydän persimon
Marraskuuhan on kalenterissa vain siksi, että siitä alkaa jouluisten ja talvisten makujen fiilistely. Tässä taloudessa marraskuussa ja joulukuussa on perinteisesti syöty enemmän riisipuuroa kuin koskaan, joten vinkkaankin nyt maailman helpoimman ja herkuimman riisipuuron ohjeen joka maistuu taatusti.
Keittämällä riisipuuron barista kauramaitoon, saat ihanan pehmeää ja tuhtia riisipuuroa ja takaan ettet huomaa eroa lehmänmaitoon verrattuna! Herkullinen päällinen syntyy toisesta sesongin herkusta, persimonista! Nuo mehukkaat hedelmät tuovat mukavaa makeutta riisipuuroon. Persimon kompotti syntyy simppelisti kiehauttamalla pilkotut persimonit tilkassa vettä, ja lisäämällä mukaan kanelia ja jauhettua inkivääriä sekä vaahterasiirappia tai kookossokeria makeutta ja siirappisuutta tuomaan. Inkivääristä saa ihanaa potkua muuten makeaan hedelmään.
Ainekset:
Vegaaninen riisipuuro
(neljälle)
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 litra barista kauramaitoa
½ tl suolaa (tai maun mukaan)
Persimon-kompotti
3-4 persimonia
2 rkl vettä
ripaus kanelia
ripaus jauhettua inkivääriä
kookossokeria tai vaahterasiirappia
Ohje:
Kiehauta vesi kerroskattilassa ja pinnoitetussa kattilassa. Lisää sekaan puuroriisi ja anna kypsyä kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Lisää kauramaito ja anna kiehua miedolla lämmöllä 45-60 minuuttia riippuen siitä miten kiinteää puuroa haluat. Muista hämmennellä välillä.
Kuumenna kattilassa persimon-kompotin ainekset ja anna porista kunnes vesi on haihtunut ja kookossokeri sulanut. Mikäli persimonit meinaa tarttua pohjaan kiinni lisää pari ruokalusikallista lisää vettä. Riittää että ainekset kuumenevat. Tarjoile riisipuuron kera. Ylijäävän kompotin voi herkutella vaikka jogurtin seurana.
Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild tai #veganandwild, niin näen julkaisusi! :)