Suppilovahveropasta
Syksyinen sienipasta
Runsaan suppilovahverosesongin päätyttyä monella voi pakkanen pursuta noita umamisia metsän herkkuja. Suppilovahveroista syntyy niin piirakat ja pastat, joista jälkimmäinen on helppoutensa vuoksi täydellinen valinta lounaalle tai päivälliseksi. Eikä mikään voita kermaista ja herkullista pastaa. Vaikka suppilovahveropastan valmistaminen on helppoa, pidä kuitenkin mielessä pari kikkaa, joilla suppilovahveropastasi onnistuu täydellisesti.
pidä huoli, että suppilovahverot on putsattu roskista
jos olet pakastanut sienet kokonaisina, anna sulaa ja pilko pienemmiksi
malta paistaa suppilovahveroita pannulla sen aikaa, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut
muista maustaa ripauksella suolaa, pippuria ja kuivatuilla yrteillä, älä kuitenkaan vedä överiksi vaan anna suppilovahveroiden maun loistaa
Ja älä huoli mikäli suppilovahverosesonki meni ohi. Nimittäin tällä herkullisella reseptillä loihdit pastan mistä sienestä hyvänsä.
Ainekset:
Kermainen suppilovahveropasta
(2:lle)
Noin 200g suppilovahveroita (tuore tai pakaste)
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl kaurakermaa
suolaa maun mukaan
ripaus mustapippuria
kuivattua timjamia, persiljaa, rosmariinia ja oreganoa
keitettyä pastaa
Viimeistelyyn:
tuoretta persiljaa
rouhittuja cashewpähkinöitä
Ohje:
Puhdista ja pilko suppilovahverot, jos jäisiä niin anna sulaa. Lisää pannulle suppilovahverot ja anna paistua miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa sienien nesteestä on haihtunut. Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuullota oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja kaurakerma. Anna porista hetki. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mausteita maun mukaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoile tuoreen persiljan ja rouhittujen cashewpähkinöiden kera. Nauti!
Kerrothan jos kokeilit! Muista tägätä minut Instagramissa @veganandwild, niin näen julkaisusi! :)