Lettukakku ja kuiva roseeprosecco
Kaupallinen yhteistyö Hartwall Viinisi
Lettukakku = helppo kesäkakku
Jos lettukakku ei oo koko universumin paras kakku niin en tiedä mikä ois! Tämä kätevän emännän (ja miksei isännän!) kesäkakku syntyy pinosta lettuja, mansikka- ja raparperihillosta sekä napakaksi vatkatusta kermavaahdosta. Lettukakku on täydellinen tarjottava mökille ja rentoihin kesäpäiviin, koska letut voi paistaa etukäteen ja pinota vasta juuri ennen h-hetkeä. ☺️
Kylmä ja kuiva roseeprosecco
Marjaisan lettukakun juomaparina Fiorissimo Prosecco Rosé Extra Dry oli ihan 5/5. Jostain syystä olin unohtanut rosé-viinien olemassaolon ja viimeksi juonut roseeta varmaan Ranskan Rivieralla, enkä tätä Fiorissomon kuivaa roseeproseccoa siemaillessani en voi käsittää että miksi! Roseeprosecco on nimittäin kuin tehty kesään. Ja kyllä tälläinen lettukakkuhetki kera kylmän kuohuvan nostaa lomapäivänkin ihan uusiin ulottuviiksiin. Pssst! Jos oot menossa kylään niin Fiorissimo Rosé Extra Dry on tyylikäs vieminen vaativammalekin tyylitaiturille.
Mitä eroa on proseccolla ja roseeproseccolla?
Kaikki tietää proseccon mutta mitä eroa on proseccolla ja roseeproseccolla?
a) väri
b) Pinot Noir tekee roseen mausta ryhdikkäämmän
c) Roseen kypsytysaika on pidempi
Kaikki kohdat on oikein! Eli erona on väri, rypäleinä molemmissa käytetään tavallisesti vihreää Glera-rypälettä jonka lisäksi roseeversiossa käytetään punaista Pinot Noiria, joka tuo roseelle sen heleän vaaleanpunaisen värin sekä ryhdikkäämmän maun.
Kuvasin lettukakusta videon myös Instagramiin:
KATSO RESEPTIVIDEO TÄÄLTÄ
Muita herkullisia ruoka- ja juomavinkkejä kesään:
Ainekset:
Lettukakku
(4:lle-5:lle)
8 lettua
Mansikkahilloa
Raparperihilloa
Kermavaahtoa
Mansikoita ja minttu koristeluun
Ohje:
Paista letut hyvissä ajoin, jotta ne kerkeävät jäähtyä. Aloita kakun kokoaminen asettelemalla vuoan reunoille neljä lettua. Viides lettu tulee keskelle. Lusikoi mansikka- ja raparperihilloa sekä kermavaahtoa. Ensimmäinen kerros on valmis. Toista tämä vielä kaksi kertaa, eli eka lettu, sitten hillot ja kermavaahto.
Nosta kolmannen kerroksen päälle viimeinen eli kahdeksas lettu. Taita reunimmaiset letut keskelle ja kumoa tarjoilulautaselle. Koristele mansikoilla ja mintulla.
Vinkki 1 Voit laittaa väliin hillon ja kermavaahdon lisäksi myös marjoja
Vinkki 2 Kakku kannattaa koota juuri ennen tarjoilua, jotta se ei kerkeä lässähtää
Katso video letun kokoamisesta täältä:
KATSO RESEPTIVIDEO TÄÄLTÄ