Rovaniemen ravintoloiden helmi

Gustav vertaansa vailla

Mutkaton Gustav Rovaniemen keskustassa tarjoilee kiinnostavia makuja niin Suomesta kuin maailmalta, eikä jätä vegaaniakaan nälkäiseksi.

Kun joku kysyy, mitä Rovaniemellä kannattaa tehdä, on vastaus harvinaisen helppo. Käy Kuninkaan Laavulla, Ounasvaaralla ja Gustavissa. Tämä pyhä kolminaisuus toimii jokaisena vuodenaikana. Erityisen ihastunut olen Gustavissa sen mutkattomaan ruokaan ja annoksiin, joissa on aina jotain uutta ja mielenkiintoista. Makuja, joita ei olisi tullut ajatelleeksi yhdistellä itse. Sitähän ravintolaruualta odottaa, ettei tule tunnetta, että itse olisi tehnyt paremmin. Ja tänne astellessa tuntee aina olonsa lämpimäksi ja tervetulleeksi.

Menusta riippumatta annoksia saa aina vegaanisena sen verran, että nälkä lähtee taatusti. Usein hapanjuurileivän kaveriksi on tahnaa, alkuruuista hurmaa juurekset, kuten porkkana chimichurrilla eikä risottokaan jätä kylmäksi. Jälkkäreistä unohtumattomin lienee lakuvaahto, vadelmasorbetilla ja amaretto-kirsikoilla. Olisin voinut elää sillä herkulla. Ja kauniisti pyytämällä keittiöstä on saanut annoksia myös menun ulkopuolelta. Kerran sain eteeni ‘‘salaattia ja Aasia’’ -annoksen, joka oli ihan loistava. Paahdettua salaattia Aasian asioilla. En olisi ikinä itse tilannut salaattia, vaan täälläpä sekin osattiin tehdä toimivaksi.

Uusimpana herkkuna Gustaviin on tullut iglut, joissa saa intiimimmän ravintolakokemuksen oman porukan kesken. Ja mitä tulee palveluun, on se aivan omalla tasollaan täällä. Hyvän palvelun tunnistaa siitä, että asiat tapahtuvat kuin itsestään. Sekä siitä, että Gustavin porukalla on aina fiilis katossa ja se sama lämpö ja hyväntuulisuus tarttuu. Täällä olo on aina tervetullut.

Gustav Rovaniemi
Rovaniemi Gustav
Rovaniemi Gustav
Rovaniemi Gustav

Se the jälkkäri joka on ollut parasta ikinä, lakua, vadelmaa ja kirsikkaa. Vielä kun päällä olisi ollut jotain rapeaa asiaa, keksiä tai kakkua, olisi maailma ollut valmis.

Gustaviin kävelee nälkäisenä, ja poistuu vatsat täynnä - hymyssä suin. Tosin yhden asian muuttaisin. Ymmärrän, että herra Gustav on perinteiden mies, mutta haluaisin haastaa hänet, kuten kaikki muutkin iäkkäämmät herrasmiehet, ja pyytää kurkkaamaan tulevaisuuteen. Löytyisikö sieltä matka-arkusta sittenkin jokin kasviproteiineihin nojautuva resepti, jossa olisi käytetty vaikkapa tofua, tempeä, lupiinia tai härkäpapua.


Lisää ruokajuttuja löytyy Instagramistani @veganandwild :)

Edellinen
Edellinen

Tomaattibruschetat za'atarilla

Seuraava
Seuraava

Kiinalainen tofu paistetuilla kasviksilla