Lämmittävä kurpitsapuuro
Syksyn suosikki - mausteinen puuro kurpitsalla
Oletko jo kokeillut kurpitsapuuroa? Jos et, olet jäänyt paljosta paitsi! Kurpitsapuuro maistuu kirjaimellisesti lämpimältä halaukselta. Pehmeän mausteinen, täyteläinen ja silti uskomattoman helppo valmistaa. Tämä vegaaninen kurpitsapuuro syntyy yksinkertaisista raaka-aineista ja tuo syksyn maut aamupalapöytään.
Ainekset
Kurpitsapuuro
(yhdelle)
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kasvimaitoa
½ dl vettä
2 rkl kurpitsasosetta
Ripaus kanelia, neilikkaa ja inkivääriä
Viimeistelyyn:
vaahterasiirappia
pekaanipähkinöitä
Ohje:
Lisää kaurahiutaleet, kasvimaito ja vesi pieneen kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja sekoita joukkoon kurpitsasose sekä mausteet. Anna puuron kypsyä miedolla lämmöllä, kunnes kaurahiutaleet ovat pehmenneet.
Tarjoile runsaalla lorauksella vaahterasiirappia ja pekaanipähkinöillä.
Vinkki! Älä säästele vaahterasiirapin kanssa – se viimeistelee makuelämyksen ja tuo puuroon ihanaa karamellimaista makeutta.