Kinder bueno -puuro
Suklainen ja pähkinäinen unelma-aamupala
Kaipaatko aamuihisi ripauksen luksusta ilman sokerihumalaa? Tämä kinder bueno -puuro tuo mieleen ihan sen hasselpähkinäisen suklaapatukan – ilman turhia sokereita ja lisäaineita. Kasvipohjainen, ravitseva ja taivaallisen herkullinen kinder bueno -puuro tekee arjesta taatusti vähän parempaa..
Tämä resepti on syntynyt alunperin yhteistyössä Koron kanssa, ja sen salainen ainesosa on samettisen pehmeä hasselpähkinävoi, joka nostaa puuron ihan uudelle tasolle. Jos rakastat suklaata ja pähkinöitä, tästä tulee varmasti uusi lemppariaamupalasi.
Syitä rakastua kinder bueno -puuroon
Kinder Bueno -suklaapatukn maku ilman ylimääräistä sokeria
Täyteläinen ja ravitseva – sopii täydellisesti aamupalaksi
Helppo ja nopea: valmis alle 10 minuutissa
Vegaaninen ja gluteeniton (gluteenittomilla kaurahiutaleilla)
Vinkkejä variaatioihin
Lisää puuron joukkoon chia-siemeniä tai proteiinijauhetta, jos haluat lisää rakennetta ja proteiinia.
Korvaa banaani esim. tuoreilla vadelmilla tai vaikkapa viikunalla saadaksesi toisenlaista makeutta.
Ripaus kanelia tuo myös hauskaa makua.
Ainekset
Kinder bueno -puuro
(yhdelle)
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vettä
1 dl kasvimaitoa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
ripaus suolaa
Viimeistelyyn:
1 banaani viipaloituna
reilu nokare hasselpähkinävoita
Ohje:
Laita kaurahiutaleet ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 3–5 minuuttia.
Lisää joukkoon haluamasi kasvimaito, tumma kaakaojauhe ja ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja hauduta vielä hetki, kunnes koostumus on ihanan kermainen.
Kaada valmis puuro kulhoon ja lisää päälle banaaniviipaleet sekä reilu lusikallinen hasselpähkinävoita. Nauti!